همشهری آنلاین: رئیس سازمان امور دانشجویان پرونده ۳ هزار دانشجوی بورسیه‌ای که بدون آزمون پذیرش شدند را تشریح کرد و گفت: دانشگاه علامه طباطبایی و خوارزمی دانشگاه‌هایی بودند که ظرفیت بالایی از دانشجویان تبدیل خارج به داخل را پذیرفته بودند.

صدیقی امور دانشجویی

به گزارش مهر، دکتر مجتبی صدیقی، در نشستی خبری که در محل این سازمان برگزار شد، به تشریح وضعیت بورسیه‌های دوره گذشته و نحوه بورس شدن 3 هزار و 2 نفری پرداخت که بدون آزمون و براساس آیین نامه‌های موجود بورسیه شده بودند.

وی ادامه داد: اعزام دانشجو به خارج از کشور بر اساس قانون سال 64 مجلس و آیین نامه اجرایی سال 68 مصوب وزارت علوم انجام می‌گرفت که براساس این آیین نامه، داوطلبان از طریق برگزاری آزمون به خارج اعزام می‌شدند.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: در همان سال‌ها مربیان دانشگاه‌ها که ضوابط علمی داشتند نیز براساس ظرفیت‌های موجود برای بورس معرفی شدند.

وی افزود: در سال 85 دستورالعملی تنظیم شد که بر اساس آن رتبه های ممتاز، المپیادی‌ها، مربیان واجد شرایط علمی می‌توانستند از طریق فراخوان متقاضی، برای اعزام بورس شوند که این دستورالعمل به تایید وزیر وقت نیز رسیده بود.

صدیقی خاطرنشان کرد: دو سال دیگر یک بند دیگر نیز به این آیین نامه اضافه شد که بر اساس آن افرادی که دارای خدمات برجسته فرهنگی و اجتماعی بودند نیز می‌توانستند متقاضی بورس خارج شوند. به تدریج در سال‌های اخیر این بند بیشترین متقاضیان را به خود اختصاص داد.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: داوطلبانی که در فراخوان شرکت می‌کردند علاوه بر این شرایط به یک معرف نیز نیاز داشتند که معاون فرهنگی وزیر علوم، یک تشکل دانشجویی، مدیرکل بورس اعزام و رئیس دانشگاه به عنوان معرف پیش‌بینی شده بودند یعنی اگر داوطلبی مستعد هم از نظر علمی و هم از نظر اخلاقی متقاضی بود ولی از این چهار مرجع یکی وی را تایید نمی‌کرد نمی‌توانست برای بورس تقاضا کند.

اعزام 729 نفر از سال 85 تا 92

وی با بیان اینکه از سال 85 تا 92 ، 729 نفر از مسیر این فراخوان‌ها به خارج از کشور اعزام شدند افزود: تعدادی از این افراد شرایط اعلام شده در فراخوان را نداشتند که یکی شرط معدل بود که براساس آن، معدل کارشناسی آنها 14 و معدل کارشناسی ارشد آنها باید 16 و بالای آن باشد. از این مجموعه اعزامی‌ها 73 نفر معدل کارشناسی آنها پایین 14 و 70 نفر معدل کارشناسی ارشد آنها پایین 16 بود.

هزینه هر دانشجوی بورسیه برای دولت

صدیقی با بیان اینکه برای هر دانشجوی بورسیه 600 تا یک میلیارد تومان هزینه صرف می‌شود و باید بهترین‌ها اعزام شوند، تصریح کرد: از سال 89 با توجه به مشکلات ارزی که به وجود آمد بحث تبدیل بورسیه خارج به داخل مطرح شد.

تبدیل بورس خارج به داخل حدود 2 هزار نفر

وی یادآورشد: از طریق تبدیل بورس خارج به داخل یک هزار و 884 نفر به دانشگاه‌های داخل معرفی شده و پذیرش دریافت کردند.

228 نفر معدل پایین 14

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: از این مجموعه هم 228 نفر معدل کارشناسی آنها زیر 14 بود که اگر بخواهیم به تفکیک عنوان کنیم باید بگوییم، معدل 7 نفر از این افراد زیر 12، 70 نفر بین 12 و 13، 151 نفر بین 13 و 14 قرار داشت.

وی افزود: معدل کارشناسی ارشد 305 نفر نیز از این مجموع زیر 16 بود که اگر به تفکیک عنوان کنیم باید بگوییم معدل 4 نفر زیر 14، 54 نفر بین 14 و 15، 247 نفر بین 15 تا 16 قرار داشت.

235 نفر فاقد شرایط سنی

صدیقی ادامه داد: 235 نفر نیز زمان معرفی فاقد شرایط سنی بودند و 183 نفر سند محضری ارایه نکرده بودند و دانشگاه علامه طباطبایی و خوارزمی به ویژه علامه دانشگاه‌هایی بودند که ظرفیت بالایی از دانشجویان تبدیل خارج به داخل را پذیرفته بودند.

دانشگاه علامه بیشترین پذیرنده بورس‌های تبدیلی

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: دانشگاه علامه با توجه به عجله زیادی که برای پذیرش داشته در خیلی از موارد نامه نهایی وزارتخانه را نیز دریافت نکرده بود. حتی در یک نامه که در آن قید شده که پذیرش صورت می‌گیرد یا نه توسط دانشگاه علامه پذیرش انجام شده است.

عدم لحاظ نظر هیات مرکزی جذب

وی افزود: نیمی از این یک هزار و 884 نفر نظر هیات مرکزی جذب و گزینش وزارت علوم را نداشتند و تاکنون فقط 550 نفر از این افراد جایابی شده و حکم بورس آنها صادر شده است.

شهریه دانشجویان بورسیه داخل

وی ادامه داد: برای هر دانشجوی گروه علوم انسانی 30 میلیون تومان و برای هر دانشجوی غیرعلوم انسانی 40 میلیون تومان به عنوان شهریه برای این دانشجویان پرداخت می‌شود.

عدم کیفیت آیین‌نامه بورس مربیان

صدیقی در ادامه به آیین‌نامه ادامه تحصیل مربیان اشاره کرد و گفت: این آیین نامه شرایط کیفی نداشت. در 5 سال اخیر 933 نفر از مربیان برای بورس معرفی شدند که برخی از اینها مربیان پیمانی بودند که نیاز به تصویب هیات امنای دانشگاه‌ها داشتند و بدون تایید هیات امنا معرفی شده بودند.

وی همچنین به آیین نامه ایثارگران دانشگاهها و وزارت علوم اشاره کرد و گفت: این آیین نامه نیز شرط معدل دارد، کارشناسی 13، کارشناسی ارشد 15 که 185 نفر از این آیین نامه استفاده کردند که تعداد معدودی ضوابط را نداشتند که در مجموع 933 مربی، یک هزار و 884 تبدیل خارج به داخل و 185 نفر از ایثارگران مجموع 3هزارو 2 نفری را تشکیل می‌دهد که بدون آزمون و با شرایط آیین نامه آن دوره بورسیه شده‌اند .

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: هر پرونده تبدیل به داخل که مهلت قانونی داشته و توانسته از دانشگاه پذیرش بگیرد به دانشگاه‌ها معرفی شده است.

تاکید نمایندگان به برخورد با متخلفین

وی تصریح کرد: ما وارد پرونده گذشته نمی‌شویم. برخی از روزنامه‌ها نوشته بودند که نبش قبر کرده‌ایم ولی ما بنا نداریم این کار را انجام بدهیم. در گزارشی هم که به کمیسیون آموزش دراین خصوص ارایه شد نمایندگان اعلام کردند که با موارد خلاف مقررات برخورد شود.

استقرار نمایندگان نهادهای نظارتی برای بررسی پرونده ها

صدیقی افزود: اکنون نمایندگان نهادهای نظارتی، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات در سازمان مستقر شده و پرونده‌ها را بررسی می‌کنند. خیلی از پرونده‌ها بررسی شده مواردی نیز اعلام شده است.

وی تاکید کرد: کلیه کسانی که در سال‌های اخیر مشغول به تحصیل بودند و مطابق آیین نامه عمل کردند مشکل خاصی نداشتند و با کمک و همکاری ما سریع تر جایابای می‌شوند.

جایابی برای 550 نفر از بورس‌های تبدیلی

صدیقی در ادامه افزود: از یک هزار و 884 نفر تبدیل بورس خارج به داخل 550 نفر جایابی شده‌اند و مابقی نیز اگر نظر هیات مرکزی جذب را به دست بیاورند احکام بورس آنها صادر می‌شود.

اعلام ظرفیت بورس خارج

وی به بورس خارج از کشور در سال 93 نیز اشاره کرد و گفت: در بورس خارج از کشور سال 93 نیز 110 ظرفیت اعلام شد که دو برابر ظرفیت سنجش به دانشگاه‌ها اعلام شده است و در خرداد مصاحبه علمی و سوابق علمی آنها انجام شده و نیمی از آنها معرفی می‌شوند.

عدم وجود محدودیت برای اعزام دانشجویان

وی تصریح کرد: محدودیتی برای اعزام دانشجویان به کشورهای خارج نداریم. به قریب اتفاق کشورها دانشجویان اعزام می‌شوند.

صدیقی افزود: در مورد بورس داخل نیز فراخوان جذب اردیبهشت ماه اعلام شده و ضوابط بورسیه اعلام شد. حداقل معدل کارشناسی 15 و کارشناسی ارشد 17 اعلام شد.

وی ادامه داد: قبلا اعلام شده بود 10 درصد نفر اول فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد دانشگاه‌ها می‌توانند برای تقاضا اقدام کنند که 10 درصد به 20 درصد افزایش یافت.

صدیقی ظرفیت بورس داخل را 200 نفر عنوان کرد و افزود: بورس برای دانشگاه‌های بزرگ نبوده بلکه برای دانشگاه‌های کوچک است دانشگاه‌های بزرگ می‌توانند از فار غ التحصیلان دکتری استفاده کنند.

وی درباره روند پذیرش بورسیه‌های داخل در سالهای اخیر گفت: طبیعی است در این مسیر حضور آقازاده‌ها و منسوبان نیز پیدا می‌شود که اسامی این عده نیز وجود دارد. قرار بر این بوده که به دلسوخته‌های انقلاب توجه شود، اما در آن چارچوب افراد دیگری که معلوم نیست چه شرایطی داشته‌اند نیز از این امتیاز استفاده کرده‌اند.

آیین‌نامه مربیان در انتظار ابلاغ وزیر

وی به آیین نامه مربیان اشاره کرد و گفت: آیین نامه تغییر کرده و در شورای مرکزی بورس مصوب شده و منتظر تایید وزیر علوم است.

هدفمندی فرصت‌های مطالعاتی کوتاه مدت

رئیس سازمان امور دانشجویان در مورد فرصت مطالعاتی نیز افزود: برنامه ما در این رابطه توسعه هدفمند است سال گذشته 400 نفر و امسال 800 نفر از دوره فرصت مطالعاتی کوتاه مدت استفاده کردند.

کد خبر 260599
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز